Nieuw tijdperk van interactie in de auto: ChatGPT in uw Mercedes-Benz

Geschreven door
Jordan Tavares
Nieuw tijdperk van interactie in de auto: ChatGPT in uw Mercedes-Benz

Praat met je auto alsof het een menselijke assistent is

Innovatie in de auto-industrie staat nooit stilen Mercedes-Benz bewijst dit opnieuw. De autogigant neemt een gedurfde technologische stap doorde kracht van ChatGPT's kunstmatige intelligentie te integreren in de spraakbesturing van zijn voertuigen. Voor fans van autotechnologie en spraakchatsystemen is dit nieuws bijzonder interessant.

Je auto kan slimmer zijn dan ooit met OpenAI's ChatGPT

Het upgraden van de MBUX spraakassistent met ChatGPT opent de deur naar een meer vloeiende en natuurlijke interactie tussen bestuurder en voertuig. Voorgedefinieerde spraakopdrachten behoren nu tot het verleden. Dankzij ChatGPT zullen bestuurders bijna menselijke gesprekken kunnen voeren met hun Mercedes, van navigatie tot aanbevelingen voor dinerrecepten.

Er moet wel aangegeven worden dat dit een proefproject is dat  geïmplementeerd werd op bijna 900.000 auto's van de autofabrikant in de Verenigde Staten. De tests eindigden begin september 2023, maar de feedback was positief en verdere implementatie zou vrij snel een feit kunnen zijn.

Merk ook op dat Mercedes iedereen al heeft weggeblazen met de aankondiging van hun Brain Computer Interface; een manier om je geest met je auto te verbinden en hem met je gedachten te besturen.

Het effect

Voor bedrijven als Welivechat, dat gespecialiseerd is in het leveren van live chatdiensten voor de autosector, betekent deze innovatie een belangrijke evolutie. De integratie van AI in voertuigen benadrukt de noodzaak voor garages en dealers om intelligente chatoplossingen in te voeren om aan de eisen van moderne consumenten te voldoen.

Dankzij onze livechat agenten die 7 dagen per week van 9.00 tot 22.00 uur beschikbaar zijn, lopen we voorop in deze technologische revolutie. We staan klaar om onze klanten uit de auto-industrie te helpen het meeste uit chattools te halen. 

mercedez stuurwiel met een bestuurder die het vasthoudt
Klanten raken gewend aan efficiënte chats die hun behoeften oplossen
Onze chatAI bij Welivechat, ook gebaseerd op ChatGPT, helpt ons dagelijks. Neem contact met ons op om te weten hoe AI ook uw bedrijf kan versterken!

AI in uw auto

Kunstmatige intelligentie is reeds begonnen met het herdefiniëren van de manier waarop we auto's ontwerpen en gebruiken. In moderne auto's zorgt AI nu voor veel geavanceerde rijhulpsystemen, zoals automatisch remmen bij noodgevallen, adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning en rijstrookvolging. Deze systemen gebruiken sensoren, camera's en radars om gegevens van de wegomgeving te verzamelen, die AI vervolgens in realtime analyseert om de bestuurder te helpen. Bovenal is AI het brein achter de automatische piloot en semi-autonome systemen die reeds op de markt of in ontwikkeling zijn en steeds hogere automatiseringsniveaus bieden. Infotainmentsystemen in auto's maken ook gebruik van AI om gepersonaliseerde aanbevelingen te geven, de stem van de bestuurder te herkennen of zelfs vermoeidheid achter het stuur te detecteren. Naarmate de technologie evolueert, zal de integratie van AI in onze voertuigen blijven toenemen en de weg vrijmaken voor veiliger, efficiënter en intuïtiever rijden.

Privacy en veiligheid

Mercedes-Benz neemt de privacy en veiligheid van gegevens zeer serieus. Met behulp van Microsoft'sAzure OpenAI-service worden alle gegevens van spraakopdrachten opgeslagen, geanonimiseerd en geanalyseerd in de Mercedes-Benz cloud.

deel van een mercedes dashboard met de hand van de bestuurder op het stuurwiel
Auto-infotainments zullen blijven evolueren en nieuwe functies blijven bieden

Detoekomst van auto's en chatten

Het initiatief van Mercedes-Benz is het begin van een nieuw tijdperk van communicatie en interactie tussen bestuurders en hun voertuigen. Bij Welivechat zijn we benieuwd hoe deze technologie zich ontwikkelt en hoe we de beste live chat-oplossingen voor de auto-industrie kunnen blijven bieden.


Als je meer wilt weten over deze integratie en hoe deze de toekomst van de auto-industrie kan beïnvloeden, neem dan contact met ons op en probeer onze service 1 maand vrijblijvend uit.

qsdqsd

qsdqsd

qsdq

Klaarom te beginnen ?
Praat met een adviseur !